среда, 18. децембар 2013.

Prednosti astrologije u praktikovanju Bahovih cvetnih kapi

Cerato je dobar i za praktičara Bahovih kapi




       U staroj Grčkoj se smatralo da je filozof nekompletna ličnost ako ne poznaje astrologiju i ako, naravno, nije dobar astrolog. Isto mišljenje je važilo i za lekara. Uvidom u Natalnu kartu, lekar je mogao da vidi dobre i loše zdravstvene predispozicije pacijenta. Da vidi koji će organi dobro i što je još značajnije: koji će loše funkcionisati u budućnosti. Što je to značajno? Prvenstveno zbog toga što će, zbog te informacije, znati kako da predupredi loš razvoj zdravstvene situacije i što će, isto tako značajno, moći da se bori sa uzrokom bolesti a ne posledicom! 
      Ne bih više apstraktno, navešću neke primere iz moje prakse iz kojih se vidi ogromna prednost astrologa praktičara Bahovih kapi u odnosu na konvencionalnog, koji koristi samo intervju za pravljenje Bahove formule.
      Dobro je poznato da je za našu psihu od presudnog značaja stanje(čitaj: potencijal) našeg želuca. Po astrološkim aksiomima želucem vladaju Mesec i znak Raka. E, vidite sad, nije želudac podjednako slab(jak) ako je ugrožen izazovnim aspektima npr. Marsa i Plutona ili Jupitera. Ili ako nema izazovnih aspekata već se samo nalazi na vrhu 12. e kuće. Tek, koji je užas, u pitanju, kad se Mesec nađe u Jarcu ili Saturn u Raku. U terminu egzila. Osoba se celog života pati sa depresijom. To, praktičar ne može ni iz jednog intervjua da "provali". Nema šansi.
      Ili ugrožen centralni nervni sistem ako je Uran napao prvu, šestu ili dvanaestu kuću. Ista stvar se dešava ako Merkur i Uran prave izazovne aspekte.
      Za kraj ću navesti primer osobe koja je obolela od fobije: ostati sam(monofobija). Osoba je bila sportista. Njeni vladari ascendenta i šeste kuće(kuća bolesti) su bili u konjukciji što u astrologiji ima simboliku "bolest je došla po osobu". Taj se aspekt aktivira kad se osoba bavi preteranim fizičkim aktivnostima(u ovom slučaju sportom). To je i tipičan primer stresnog aspekta koji svojim delovanjem čini da osobi opadne imunitet. Usled palog imuniteta aktivirala se anksioznost koja je dovela do posttraumatskog stresnog poremećaja(PTSP) a on je, na kraju doveo do fobije. Kao astrolog, video sam uzročnika bolesti(preterani fizički napori) te sam osim biljaka protiv anksioznosti i traume u Bahovoj terapiji, imao i glavni savet: prestanak bavljenja intenzivnim fizičkim naporima. Moja terapija je urodila plodom. Fobija je nestala a osoba zna šta je budući uzrok njene bolesti.
      Nadam se da sam uspeo da vam približim prednost astrologije u terapiji Bahovih cvetnih kapi.
 

Нема коментара: